Kattenrassen

Abessijn

Haaruitval ★★☆☆☆   Vachtverzorging ★☆☆☆☆   Energieniveau ★★★★★   Kindvriendelijk ★★★☆☆   Aandacht nodig ★★★★☆

Oorsprong
De Abessijn is een van de oudste kattenrassen ter wereld. De oorsprong is niet bekend. Als je naar Egyptische tempels en piramides kijkt, kom je dit soort katten tegen. De Abessijn komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en de kust van de Indische Oceaan, zoals India en Indonesië. Het is waarschijnlijk dat de kat zijn naam heeft gekregen van het land Abessinië.

Persoonlijkheid
Een Abessijn is een drukke en speelse huisgenoot. Hij zal niet de hele dag languit in een kattenmandje vertoeven maar zal eerder wild en speels door het huis springen. Ook communiceert een Abessijn heel graag met zijn baasje(s) en is leergierig. Met een Abessijn zul je snel merken dat je hem kunstjes kunt leren, maar andersom zal hij ook proberen jouw kunstjes te laten doen. Deze kat leert heel snel en zal je eindeloos vermaken. Door zijn vrolijk en speels wezen is hij een ideale verrijking voor een familie al dan niet met kinderen.
Klimmen in een kattenboom, spelen met een kattenspeeltje of buiten oefeningen en trucs leren, jouw Abessijn is er dol op. Ook kijken deze katten graag naar andere dieren. Plaats een leuk vogelhuisje in het zicht van je kat en laat hem genieten van het toekijken.
Deze katten zijn graag de baas in huis. Ze vragen veel aandacht en hebben veel liefde nodig. Ze zijn de beste vriend van kinderen. Ben je veel van huis? Dan leven ze ook graag samen met een of twee broers of zussen uit het zelfde nestje.

Verzorging
Je hoort wel vaker dat het gedrag van een Abessijn met dat van een hond wordt vergeleken. Ergens klopt dit ook wel. De Abessijn vertoont namelijk anders dan sommige andere raskatten veel bereidheid tot het leren van trucjes. Ook communiceert een Abessijn veel meer dan andere katten. Denk bijvoorbeeld eraan dat hij zijn poot op je hand legt om aan te geven dat hij iets wilt hebben. Je zult snel doorhebben dat jouw Abessijn jou ook wel door heeft.
Omdat dit ras een heel actief ras is, is het belangrijk om veel eiwitrijk voedsel aan te bieden.
Deze kat houdt daarbij enorm van springen en spelen. Dus maak je borst maar nat en haal nu alvast je krabpalen en klimtorens!

Vijf weetjes over dit ras:
1. De Abessijn is een echte circus-poes. Hij leert trucjes en zal ook jou trainen om te doen wat hij wilt
2. De Abessijn is een echte klimmer en springer. Hij heeft veel ruimte nodig om zich uit te kunnen leven.
3. Deze kat is een vrolijke en leuke familie-kat. Hij zal de gekste streken uithalen en je altijd aan het lachen maken.
4. Deze kat houdt enorm van ontdekken en leren-
5. Abessijn katten hebben een vacht met kleine tikjes erop en hebben een uitstaling van een wilde kat.

 

Terug